Kangallı velilerden tepki

Kangal´da kapanan okullar velileri harekete geçirdi

İlçemizde ikili eğitim veren Kuşkayası İlköğretim Okulu ve ilçe merkezinde bulunan Çok Programlı Anadolu Lisesinin öğrenci azlığı nedeni ile kapatıldığı iddia edildi.

İlçede öğrenci azlığı nedeniyle kapatıldığı iddia edilen okullarda çocukları bulunan veliler, önceki gün bir araya gelerek Kangal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gitti. Öğrenci velilerine Akparti ilçe başkanı Cihangir Kömürcü, Bbp ilçe başkanı Turan Sığırcı, Saadet Partisi İlçe başkanı Hamit Gölbaşı, Esnaf oda ve kooperatif başkanları İsmail Taşlık, Oğuz Erdoğan´da eşlik etti.

Okullarının neden kapatıldığını öğrenmek isteyen veliler, parti ve stk başkanları alınan karara karşı olduklarını belirtip, okulların açılması için imza kampanyası başlattı. Öğrencilerin yatılı okullarda kalmasını istemediklerini belirten veliler, ?Çocuklarımızın bizden uzaklaşmasını, yatılı okumalarını istemiyoruz. Köylerden şehre mi göçelim? Bu mu isteniyor? Biz köylerimizi terk etmek istemiyoruz. Kapatılan okulumuz açılsın? dediler.

?SON GÜNE KADAR OYALANDIK?

Kangal ilçe merkezinde binası kapatılıp METEM bünyesine aktarılan Çok Programlı Anadolu Lisesi velileri ise, okulun kapatıldığını yada METEM bünyesine aktarıldığını okulların açılmasına bir hafta kala öğrendiklerini belirttiler. Okul Aile Birliği Başkanı Müslüm Kel yaptığı açıklamada, ?Okulumuzun kapatıldığını yeni öğrendik. Bize neden daha önce bilgilendirme yapılmadı? Yapılsa idi bir şekilde köydeki veya çevremizdeki insanlarımızdan öğrenci sayısını artırmak için destek alırdık. Şimdi bizi meslek lisesine yönlendiriyorlar. Orası hem ilçe merkezine çok uzak hem de kız çocuklarımız o okulda eğitim görmek istemiyor. İlçe milli eğitim bizi son güne kadar oyaladı. Neden daha önce bilgilendirme yapılmadı. Bu nasıl iş biz şimdi ne yapacağız?... Biz okulumuzun kapatılmasını istemiyoruz? şeklinde konuştu.

İlçe milli eğitimden edinilen bilgiye göre ise ikisi Çetinkaya ve Alachan olmak üzere toplam 6 lise olduğunu ilçe merkezinde koö anadolu lisesi, meslek lisesi ve imam hatip lisesinin bulunduğunu ve çok programlı lisesnin isae öğrenci sayısının oldukça azaldığı belirtilerek böyle bir düzenlemeye gidildiği ifade edildi.

10 Eyl 2019 - 00:05 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kangal Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kangal Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kangal Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kangal Gündem değil haberi geçen ajanstır.