Muhtar ve İmamlara Kene Semineri

İlçemizde, Toplum Sağlığı Merkezi, İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü işbirliğiyle Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKA) ile ilgili muhtarlar ve imamlara yönelik seminer verildi.

İmamlara nazaran mahalle ve köy muhtarlarının daha yoğun bir katılım gösterdiği seminerde konuşan Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü, Dr. Sinan Köse, Bulunduğumuz coğrafya ve iklim yapısının hastalığın bulaşmasında birinci derecede rol oynayan kenelerin yaşaması için elverişli olduğunu söyledi. Virüsü taşıyan hayvanların kanlarına, vücut sıvılarına veya dokularına temas edilmemesi gerektiğini ifade eden Köse, "Keneler uçmaz, zıplamaz, yerden tırmanarak çıkar. Kesinlikle elle öldürülmemeli ve patlatılmamalıdır. Çıplak elle tutmamak şartı ile en kısa sürede vücut üzerinde bulunduğu yerden çıkartılmalı veya en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Kenelerin üzerine sigara basmak veya kolonya dökmek son derece yanlıştır. Kenenin ısırmasından sonra 10 gün içinde halsizlik, iştahsızlık, ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma veya ishal ortaya çıkması durumunda vakit geçirmeden sağlık kuruluşuna müracaat edilmelidir" dedi.

Katılımcıların sorularınada yanıt verildiği toplantıının ileriki günlerde toplumun başka kesimlerine yönelikte yapılacağı ifade edildi.

15 May 2016 - 00:39 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kangal Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kangal Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kangal Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kangal Gündem değil haberi geçen ajanstır.